NL EN SP


25 jaar Pablo Rueda Lara Museum
Zaterdags en zondags - 23 februari t/m 16 juni 2019


Voor deze jubileumexpositie zijn 25 ceramische topstukken samengebracht, hoogtepunten uit de diverse thema's. Ook de religie zal in deze tentoonstelling niet ontbreken en wordt in beeld gebracht door Pablo's kijk op de kerk: de kerk die tot op de dag van vandaag nog door misstanden in het nieuws is.

Met zijn werk heeft hij veel bewondering geoogst in binnen- en buitenland. Het vervult ons met trots dat op 21 september jl, in samenwerking met de gemeente, zijn familie en mijzelf, ook in zijn geboortedorp Castillo de Locubín een museum is geopend en naar hem is vernoemd: http://aytocastillolocubin.es/?page_id=4666.

Op YouTube vindt u een deel van de documentaire die in 1988 is gemaakt over Pablo's leven. Hierin geeft hij meer inzicht over zijn achtergrond en drijfveer en inspiratie tot zijn ceramische werken. https://youtu.be/KAU8IqxM03o

En zo goed als zeker wordt er dit jaar in Deventer in het museum / kunsthal van KunstaanZ eveneens een permanente afdeling geopend met Ceramieken van Pablo.

Fantastisch dat het zo zich heeft ontwikkeld en nog wel in het jubileumjaar.
Er stonden meer wensen op mijn lijstje, maar ik heb helaas niet alles waar kunnen maken waar ik op had gehoopt. Desalniettemin kijk ik met volle tevredenheid terug op die 25 jaar, samen met allen die mij gesteund en geholpen hebben om dit alles te realiseren.

De exposities zijn mede tot stand gekomen met medewerking van de particuliere bezitters en musea. Zonder hen zou dit alles niet mogelijk zijn geweest. Graag nodig ik u uit voor deze jubileumtentoonstelling; treedt binnen in de bijzondere Realistisch Ceramische wereld van Pablo.
www.flickr.com/photos/museumpabloruedalara