NL EN SP


Zaterdag 27 en zondag 28 oktober a.s. wordt er in het zakkendragershuisje in Delfshaven een taxatie en restauratie beurs gehouden en zijn wij beide dagen extra geopend. 13-17 uur


Spanje, het land waar Pablo werd geboren en tot zijn 24ste heeft gewoond. Eind 1969 kwam hij naar Nederland en na zijn opleiding in 1976 aan de Rotterdamse Kunst Academie, tegenwoordig Willem de Kooning Academie, startte hij als beeldend kunstenaar. Helaas heeft dit maar tot 23 september 1993 geduurd en moesten wij afscheid van hem nemen na zijn plotselinge overlijden, nu bijna 25 jaar geleden.

De diversiteit die Pablo in zijn werk heeft ontwikkeld is groot en is samengevat in 12 thema´s. O.a. beelden die duidelijk de sporen dragen van zijn cultuur en achtergrond: het Spanje van zijn jeugd, het hedendaagse Spanje en het Spanje zoals het altijd zal blijven.

Met veel plezier en gepaste trots kan ik u mededelen, dat er op 21 september j.l. in Pablo´s geboortedorp, "Castillo de Locubín", een museum is geopend en naar hem is vernoemd,
"Het Pablo Rueda Lara Museum". 39 Werken worden er tentoongesteld en dit zal in de toekomst nog verder worden uitgebreid. Mocht u een keer in Zuid Spanje zijn, ga eens langs en neem een kijkje in deze mooie omgeving. Castillo de Locubín ligt plus/minus 40 km ten noorden van Granada. Een streek die veel te bieden heeft en hopelijk in uw reisplan past.

Spanje het land van Goya en Picasso, maar ook van bureaucraten en kritiekloze gezagsdragers, werd in 1984 in klei uitgedrukt en vastgelegd in een serie beelden van Guardias Civil. Spanje is tevens het land van stierengevechten. In dit thema uit 1987, de ongelijke strijd tussen matador en dier, heeft Pablo de stier centaal gesteld. waarbij hij de gevechten zag als een opvoering van een dramatisch ballet, een aaneenschakeling van aangrijpende en indrukwekkende momenten.

In 1980 maakte Pablo zijn eerste non. Dit kan de start worden genoemd van een episode waarin hij zich bezighield met de uitbeelding van zijn visie op vertegenwoordigers van de Rooms-Katholieke Kerk. Later in 1986 volgden kardinalen en pausen geïnspireerd door het pauselijk bezoek aan Nederland in 1985.

Voor de openingstijden zie contact

www.flickr.com/photos/museumpabloruedalara


Castillo de LocubínCastillo de Locubín