NL EN SP


Laatste overzichttentoonstelling 11 juli t/m 8 augustus 2021


Het verheugt mij dat na ruim een jaar Corona eindelijk het museum weer open kan, al is het helaas voor de laatste keer.
Na Pablo’s overlijden in 1993, heb ik het museum voor Keramiek “Pablo Rueda Lara” opgestart met de hulp van familie en vrienden. Ik had er totaal geen ervaring mee en bovendien vond ik dat Pablo dit verdiend had en tevens zijn wens kon vervullen.
Met veel plezier heb ik tentoonstellingen kunnen presenteren over de thema’s die Pablo gemaakt heeft met zijn Realisme in Ceramic en hij menig bezoeker versteld heeft doen staan tot op de dag van vandaag. Zonder de medewerking van de vele kunstbezitters en diverse musea zou dit niet mogelijk zijn geweest.
Ter gelegenheid van de grote Overzichttentoonstelling in Deventer en in samenwerking met KunstaanZ in 2017, heb ik een boek kunnen uitgeven met zijn biografie en alle thema’s die Pablo in zijn 17 jarig bestaan als keramist heeft gemaakt, hetgeen hoog op mijn verlanglijstje stond.

Nu, na ruim 27 jaar, ga ik stoppen met het knusse museum aan de Aelbrechtskolk in Historisch Delfshaven. Niet alles ging zoals ik het graag had gewild maar, asi es la vida.
Mijn eisen en verlangens moesten diverse malen worden aangepast en op het laatst was er de Corona, die er voor gezorgd heeft dat het museum tijdelijk dicht moest.

Al met al heeft u van zondag 11 juli t/m zondag 8 augustus a.s. de gelegenheid om het museum nog een keer te bezoeken. Hierna valt definitief het doek en wil ik u langs deze weg hartelijk danken voor uw belangstelling in al die jaren.

Voor de openingstijden zie contact

Documentaire Pablo: https://youtu.be/KAU8IqxM03o
Museum in Castillo de Locubín, Spanje: http://aytocastillodelocubin.org/?page_id=4666
Foto's: www.flickr.com/photos/museumpabloruedalara